Van smederij naar restaurant

Van smederij naar restaurant

De oude smederij in Beerta is omstreeks 1872 gebouwd in opdracht van smid Buiskool. In 1914 werd de smederij door smid Voslamber overgenomen. Een zoon van deze smid, de opa van Willemien, zette de smederij tot 1979 voort. In de smederij staat nog steeds de oude werkbank uit 1872. Ook het oude smidsvuur en aambeeld zijn nog steeds te bewonderen. De architectuur van de smederij is sinds 1872 niet of nauwelijks aangepast en zodoende kunt u sinds de restauratie hier dineren in deze monumentale smederij. We hebben foto's van de restauratie van het pand en de transformatie van smederij naar restaurant in het Google+ album.

De smederij ademt nog steeds de sfeer van vroeger uit en is nog net als toen een plaats waar de mensen graag samenkomen. Naast de smederij staat nog de oude garage (ook een rijksmonument) en deze is getransformeerd tot een prachtige, multifunctionele zaal. Het restaurant beschikt over een ruime parkeergelegenheid aan de achterzijde van de smederij. Achter de "Smederij 1872" vindt u tevens een aanlegsteiger zodat u ook uw boot bij ons kunt afmeren.

Bij "Smederij 1872" is zowel binnen als buiten aan de kinderen gedacht. Een trampoline, schommel en glijbaan zijn aanwezig.


Foto van de Smederij in 1923 Gezellig dineren bij de open haard De Smederij van vroeger Het originele aambeeld is bewaard gebleven Gezellig dineren bij het smidsvuur