Natuurgebied Reiderwolde Toren Blauwestad Oldambt

Reiderwolde

In dit hele gebied ziet het land er weer uit zoals het enkele eeuwen geleden was, het riviertje de Tjamme kronkelt door een landschap van afwisselend moeras, bloemrijke graslanden en bossen. Voor een wandeling een vaar- of een fietstocht is dit gebied uitermate geschikt, bijvoorbeeld naar de heuvel met steenrode uitkijktoren. Van bovenaf heb je wijds uitzicht over het hele gebied.

Ook kunt u in Reiderwolde fantastisch klootschieten, alles wat u hiervoor nodig heeft kunt u vinden in ons restaurant.

Het nieuwe natuurgebied Reiderwolde ligt aan de oostzijde van Blauwestad, direct achter Smederij 1872. Het is een gevarieerd gebied van zo'n 200 ha. Bestaande uit verscheidene graslanden, moerassen, poelen en bossen. Dit natuurgebied is er voor iedereen. Langs fiets- en wandelpaden staan fruitbomen, waarvan je appels, peren en pruimen mag plukken.

In Reiderwolde vindt u een 10 meter hoge heuvel. Op deze heuvel staat een uitkijktoren van 7.20 meter hoog. Vanaf deze toren heb je een prachtig uitzicht over het hele gebied. Als je rond kijkt, zie je Winschoten, Blauwestad, Finsterwolde en Beerta. Aan de voet van de heuvel ligt een amfitheater en daarnaast bevindt zich de natuurbegraafplaats.


Volop keuze en alles vers bereid Dineren in een huiselijke sfeer Grote tafel voor groepen en familliediners Warme en koude bufetten Zaal voor feesten en partijen